×

Błąd

Kategorii nie znaleziono


Co w trawie piszczy...

Proporcje cukru do wody oraz objętość uzyskanego syropu
Proporcje cukru do wody oraz objętość uzyskanego syropu

Proporcje cukru do wody oraz objętość uzyskanego syropu
fot. Roman Dudzik Syrop o proporcji 1:1 (1 kg cukru na 1 litr wody)
1 litr syropu zawiera 625 g cukru

Cukier w kilogramach  [ ... ]



Czytaj więcej »
Kalendarz biodynamiczny 2018
Kalendarz biodynamiczny 2018

Kalendarz biodynamiczny 2018 Dzięki uprzejmości Koła Pszczelarzy we Wronkach, RZP Wlkp. Płn w Chodzieży prezentujemy Państwu pszczelarski kalendarz biodynamiczny, który zawiera wskazówki kied [ ... ]

Czytaj więcej »
Po co komu etykiety, ulotki i opakowania zbiorcze?
Po co komu etykiety, ulotki i opakowania zbiorcze?

Po co komu etykiety, ulotki i opakowania zbiorcze?

Po co kolorowa nalepka i pudełko, po co ulotka lub broszura? Jak cię widzą, tak cię piszą i tak chętniej kupują. Ten sam miód, a [ ... ]

Czytaj więcej »
Inne artykuły »

Najczęściej czytane w ostatnich numerach:

Co zrobić, żeby było lepiej, czyli podsumowanie sezonu
Trzybiński Sławomir Co zrobić, żeby było lepiej, czyli podsumowanie sezonu

Co zrobić, żeby było lepiej, czyli podsumowanie sezonu Miniony sezon uznalibyśmy za udany, gdyby nie problemy z pogodą. Był też dość krótki, bo tak jak późno się zaczął, tak też szybko się skończył. Pozostał niedosyt – że to już po wszystkim, że można było więcej, lepi [ ... ]

Pasieka 6/2016
Dni Otwarte w firmie Łysoń
Kobiałka Teresa Dni Otwarte w firmie Łysoń

Dni Otwarte w firmie Łysoń 1-2 października 2016 roku odbyły się Dni Otwarte w firmie Łysoń oraz w Wydawnictwie Pasieka. Kolorowym akcentem uroczystości było nawiązanie do folkloru krakowskiego widoczne nie tylko w aranżacji sceny i strojach firmowych obsługi, lecz również w program [ ... ]

Pasieka 6/2016
Jakość handlowa miodu, cz. 2.
Habryka CelinaJakość handlowa miodu, cz. 2.

Jakość handlowa miodu, cz. 2. W pierwszej części artykułu omówiono parametry jakościowe miodu, nadzór nad jakością i bezpieczeństwem miodu oraz zastosowanie Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Przedstawiono również parametry charakteryzujące jakość handlo [ ... ]

Pasieka 1/2016