Życzenia świąteczne i noworoczne

Dni Otwartych Drzwi w firmie Łysoń

8-9 października 2011 r. odbędą się Dni Otwarte w firmie Łysoń w Kętach. Jak co roku, odbędzie się pokaz miodobrania, nie zabraknie ciekawych wykładów pszczelarskich (prowadzone będą m.in. przez dra hab. Pawła Chorbińskiego, autora książki „Pokonaj warrozę”) oraz konkursów, w których będzie można wygrać atrakcyjne nagrody.

W 2010 roku, poza występami tanecznymi dzieci, szczególnym zainteresowaniem cieszył się pokaz wyrobu świec z wosku pszczelego oraz wystawa zdjęć o tematyce pszczelarskiej. Tym razem najatrakcyjniejszą częścią Dni Otwartych Drzwi w firmie Łysoń z pewnością będzie pokaz sprzętu pszczelarskiego refundowanego przez ARR w 2012 roku. Ponadto, jak corocznie, będzie można zwiedzić firmę Łysoń i poznać ją „od kuchni”.

Kęty, jak zawsze gościnne dla pszczelarzy i konsumentów miodu, i w tym roku zapraszają w swoje progi – po wiedzę, doświadczenie, znakomity sprzęt pasieczny i inne produkty dla pszczelarzy oraz po to, by miło spędzić czas w pszczelarskim gronie.

TK


Artykuł "Dni Otwartych Drzwi w firmie Łysoń" ukazał się w czasopiśmie "Pasieka" nr 5/2011, str. 7.


Czasopismo dla pszczelarzy z pasją - Pasieka
Zamów czasopismo
"Pasieka" do domu


Co w trawie piszczy...

Międzynarodowa Wystawa Pszczelarska Pszczoła Hanácka

Międzynarodowa Wystawa Pszczelarska Pszczoła Hanácka W dniach 19-20 października 2018 zapraszamy na Międzynarodową Wystawę Pszczelarską związaną z konferencją innowatorów i wynalazców  [ ... ]

Czytaj więcej »
ULmonitor
ULmonitor

ULmonitor www.ulmonitor.pl Pszczelarstwo często kojarzy się przede wszystkim z tradycją. Tradycyjne rzemiosło, tradycyjna czyli naturalna i zdrowa żywność, pszczoły i ich miód towarzysz [ ... ]

Czytaj więcej »
Proporcje cukru do wody oraz objętość uzyskanego syropu
Proporcje cukru do wody oraz objętość uzyskanego syropu

Proporcje cukru do wody oraz objętość uzyskanego syropu
fot. Roman Dudzik Syrop o proporcji 1:1 (1 kg cukru na 1 litr wody)
1 litr syropu zawiera 625 g cukru

Cukier w kilogramach  [ ... ]



Czytaj więcej »
Inne artykuły »